Charlotte Greeven
IMG_8669a.jpg

Cursus modetekenen en illustratie

De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in tekenen, illustreren, mode-ontwerpen, (aankomende) kunstacademie/modestudenten en geïnteresseerden van andere disciplines dan mode. 

In de cursus leer je: (basis)poses modeontwerp, tekentechnieken en materiaaltechnieken. Ook gaan we tijdens de lessen in op het afbeelden van gezichten, kleding, textiel en het maken van collages en sfeerbeelden. In gevarieerde opdrachten, zowel in de les als in de vorm van thuisopdrachten, gaan we in op techniek, experiment en creatie. Je leert hoe je je ideeën het mooist op papier laat uitkomen. De focus ligt op het ontwikkelen van je persoonlijke handschrift. Je werkt in een kleine groep, er is veel ruimte voor individuele aandacht.  Alle niveaus zijn welkom! De opdrachten zijn inspirerend zowel voor beginners als mensen die hun signatuur willen verdiepen en hun portfolio willen uitbreiden. 

We behandelen per les een ander onderwerp. Bij inschrijving ontvang je een rooster met alle onderwerpen en de lesweken. Mocht je een les missen, komt het onderwerp later in het halfjaar terug. 

Na vijf lessen ontvang je een certificaat. 

Hier is te lezen wat anderen van de cursus vonden.

Praktische info: 

Proefles - €25,-
Losse les - €60,-
Strippenkaart voor vijf lessen - €250,- (half jaar geldig)
Strippenkaart voor tien lessen - €400,- (1 jaar geldig) 

Lesdagen cursus 2016: woensdagavond 19:00 - 21:30 en zaterdagochtend 11:00 - 13:30. We starten de tweede week van september. De lessen lopen het hele jaar door, je zit niet vast aan een lesdag. 
Maximaal 6 studenten per les
Locatie: Amsterdam West: Dr. Jan van Breemenstraat 1. 

 

Cursus Modetekenen en Illustratie

Cursus / Privéles

De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in tekenen, illustreren, mode-ontwerpen, (aankomende) kunstacademie/modestudenten en geïnteresseerden van andere disciplines dan mode. 

In de cursus leer je: (basis)poses modeontwerp, modestanden schetsen, tekentechnieken en materiaaltechnieken. Ook gaan we tijdens deze teken- en illustratiecursus in op het afbeelden van gezichten, kleding en textiel. Digitale teken- en illustratietechnieken in Photoshop komen ook aan bod. 
In gevarieerde opdrachten, zowel in de les als in de vorm van een thuisopdracht, werken we aan techniek, experiment en creatie. Je leert hoe je je ideeën het mooist op papier laat uitkomen. De focus ligt op het ontwikkelen van je persoonlijke handschrift. Je werkt in een kleine groep, er is veel ruimte voor individuele aandacht. Alle niveaus zijn welkom! De opdrachten zijn inspirerend zowel voor beginners, als professionals uit het werkveld die hun signatuur willen verdiepen en hun portfolio willen uitbreiden. 

De cursus vindt plaats in Amsterdam West of op locatie (in overleg).
Kosten: Privéles 450€ (excl. BTW 21%) voor een cursus van 10 uur.
Groepsles 300€ (excl. BTW 21%) (min 3 en max 8 studenten), 4 x 2,5 uur les.

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat. 

Klik hier voor meer info

Privéles of een op maat gemaakt programma is ook mogelijk, neem hierover graag contact op.

Algemene voorwaarden:

De inschrijving is definitief zodra het lesgeld ontvangen is. De cursist dient er zelf voor te zorgen adequaat verzekerd te zijn voor schade toegebracht aan anderen en uzelf. Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid.
De benodigdheden voor iedere les dient de cursist bij zich te hebben: de inhoud van het lespakket plus overige materialen waar hij/zij graag mee werkt.   Het in de les verstrekte lesmateriaal mag onder geen enkele voorwaarde met derden gedeeld worden.
Het volledige bedrag dient vooraf betaald te worden. Bij annulering langer dan 30 dagen voor aanvang van de workshop ontvangt u het volledige bedrag terug. Bij annulering binnen 30 dagen voor aanvang van de workshop ontvangt u 50% van het lesgeld terug. Binnen drie dagen voor aanvang en na aanvang van de workshop is het niet mogelijk restitutie van het lesgeld te ontvangen. Gemiste lessen zijn uw eigen verantwoordelijkheid.

Het is ook mogelijk lessen te volgen via Skype. We behandelen dezelfde lesstof als in de live lessen.
Het gaat om sessies van steeds één uur via Skype, waarin de opdrachten en het huiswerk besproken worden. Er is veel ruimte voor feedback om het portfolio zoveel mogelijk kwaliteit en groei te geven. Omdat we één op één werken kan het programma op het niveau en wensen van de student worden afgestemd. We werken met papier en potlood en andere 'analoge' materialen. Een combinatie analoog / digitaal of een volledige cursus digitale technieken zoals Photoshop en Illustrator behoren ook tot de mogelijkheden.   
 
 Fashion Drawing and Illustration Course

Course / Private lessons

The Fashion Drawing and Illustration Course takes place in Amsterdam. The course is suitable for everyone who is interested in drawing, illustrating, fashion design, soon-to-be (fashion) design and art students, or people from a totally different background who love to learn about fashion drawing and illustration. The course is also suitable for professionals who want to learn more about a specific subject. 

In the Fashion Drawing and Illustration Course you will learn and improve your skills in fashion drawing, poses, drawing techniques and material techniques. You will develop creative skills for making collages and atmospheric images, as well as learning to draw and illustrate textile, faces and clothing, Through a variety of assignments, focusing on technique, experiment and creation, you will learn to develop and show your ideas and creative skills. You will work in a small group, so there is a lot of attention put into creating a personal handwriting. All students will receive a course certificate upon finishing the course. 

I also offer online private courses, via Skype and email. We handle the same course material as in the "live" lessons.

The Skype course involves private sessions of one hour each via Skype, in which the assignments and the homework are discussed. There is plenty of room for feedback to give the portfolio as much quality and growth as possible. We work by hand and / or in Photoshop / Illustrator. Because we work one-to-one, the program can be tailored to the level and wishes of the student.

Click here if you like to know more about the Fashion Drawing and Illustration Course
Do you prefer a private / made-to-measure course in your own time? Please contact me.