Cursus Modetekenen en Illustratie


De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in tekenen, illustreren, mode-ontwerpen, (aankomende) kunstacademie/modestudenten en geïnteresseerden van andere disciplines dan mode. 

In de cursus leer je: (basis)poses modeontwerp, modestanden schetsen, tekentechnieken en materiaaltechnieken. Ook gaan we tijdens deze teken- en illustratiecursus in op het afbeelden van gezichten, kleding en textiel. Digitale teken- en illustratietechnieken in Photoshop komen ook aan bod. 
In gevarieerde opdrachten, zowel in de les als in de vorm van een thuisopdracht, werken we aan techniek, experiment en creatie. Je leert hoe je je ideeën het mooist op papier laat uitkomen. De focus ligt op het ontwikkelen van je persoonlijke handschrift. Je werkt in een kleine groep, er is veel ruimte voor individuele aandacht. Alle niveaus zijn welkom! De opdrachten zijn inspirerend zowel voor beginners, als professionals uit het werkveld die hun signatuur willen verdiepen en hun portfolio willen uitbreiden. 

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat. 

Klik hier voor meer info

Praktische info: 
 
Locatie: Amsterdam Oost (dichtbij Tropenmuseum)
Kosten: €350 excl. 21% BTW
Maximaal 6 studenten
Vijf lessen à twee uur per les, data in overleg. 

Privéles of een op maat gemaakt programma is ook mogelijk, neem hierover graag contact op.

Algemene voorwaarden:

De inschrijving is definitief zodra het lesgeld ontvangen is. De cursist dient er zelf voor te zorgen adequaat verzekerd te zijn voor schade toegebracht aan anderen en uzelf. Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid.
De benodigdheden voor iedere les dient de cursist bij zich te hebben: de inhoud van het lespakket plus overige materialen waar hij/zij graag mee werkt.   Het in de les verstrekte lesmateriaal mag onder geen enkele voorwaarde met derden gedeeld worden.

Het volledige bedrag dient vooraf betaald te worden. Bij annulering langer dan 30 dagen voor aanvang van de workshop ontvangt u het volledige bedrag terug. Bij annulering binnen 30 dagen voor aanvang van de workshop ontvangt u 50% van het lesgeld terug. Binnen drie dagen voor aanvang en na aanvang van de workshop is het niet mogelijk restitutie van het lesgeld te ontvangen. Gemiste lessen zijn uw eigen verantwoordelijkheid. 
 Fashion Drawing and Illustration Course

The Fashion Drawing and Illustration Course takes place in Amsterdam East. The workshop is suitable for everyone who is interested in drawing, illustrating, fashion design, soon-to-be (fashion) design and art students, or people from a totally different background who love to learn about fashion drawing and illustration. The course is also suitable for professionals who want to learn more about a specific subject. 

In the Fashion Drawing and Illustration Course you will learn and improve your skills in fashion drawing, poses, drawing techniques and material techniques. You will develop creative skills for making collages and atmospheric images, as well as learning to draw and illustrate textile, faces and clothing, Through a variety of assignments, focusing on technique, experiment and creation, you will learn to develop and show your ideas and creative skills. You will work in a small group, so there is a lot of attention put into creating a personal handwriting. All students will receive a course certificate upon finishing the workshop. 

Practical details:

Location: Amsterdam East (near Tropenmuseum)
Price: €350 excl. VAT
Maximum of 6 students
Five classes of two hours each. Date / Time to be agreed. 

 

Click here if you like to know more about the Fashion Drawing and Illustration Course
Do you prefer a private / made-to-measure course in your own time? Please contact me.